Nieuwsbericht

Bevolkingsregister Avereest, 1910-1920, online te raadplegen

Het bevolkingsregister van de voormalige gemeente Avereest over de periode 1910-1920 is nu online raadpleegbaar. Op deze website van de Historische Vereniging Avereest worden alle gegevens uit de ruim 25.000 persoonsrecords in dit register getoond. Het register is volledig doorzoekbaar op achternaam, voornaam, geboortedatum, geboorteplaats, beroep, geslacht en adres, of elke combinatie van deze gegevens.

Alle personen in het register worden gekoppeld aan de  Genealogische Database Avereest. Hierdoor wordt een schat aan genealogische informatie voor elke persoon ontsloten. Inmiddels is 60% van de personen gekoppeld. Een vraag die iedereen stelt bij het raadplegen van een bevolkinsgregister is: waar stond die woning precies? Om die vraag exact of ongeveer te beantwoorden, zijn de bekende adressen in de periode 1910-1920 op een kaart in Google Maps gezet en deze kaart is direct raadplaagbaar vanuit het register.

In de toekomst zullen ook de andere registers van Avereest online raadpleegbaar worden, zodat de bewegingen van 1850-1920 in detail kunnen worden gereconstrueerd. Voor historische verenigingen of particulieren die een bevolkingsregister op een soortgelijke wijze willen publiceren op internet, stelt de Historische Vereniging Avereest de broncode van de website kostenloos beschikbaar.

Helmuth Rijnhart

Reacties

Wilt u dat de groepsbeheerder contact met u kan opnemen, registreer u dan eerst.

CAPTCHA
Deze vraag is om spam-bots tegen te gaan